Nytårshilsen 2022

FIBERNET

Vi har drøftet fibernet med nogle af de andre grundejerforeninger i området. Vi har kontakt til flere selskaber, som har fået øje på vores område.

 

I denne uge havde vi møde med en repræsentant for TDC Net. Han oplyste, at TDC Net i dag er ejet af pensionsselskaber og kun leverer infrastruktur, dvs. forbindelsen i jorden.  Oplægget fra TDC Net er, at hvis de kommer til vores område, så vil alle få tilbudt opsætning af stik indenfor i huset på nærmeste facade til vej. Det vil inkludere hele forbindelsen fra fortov til hus. Man skal altså ikke selv grave kabel ned. Når udrulningen sker, vil det være gratis, og der vil ikke være forpligtelse til at købe bredbånd, TV eller anden service.

Forretningen for TDC Net er, at de kommer til at kontrollere infrastrukturen, dvs. de får en afgift fra den udbyder, husejeren måtte vælge at købe fra. P.t. har TDC Net aftale med 13 udbydere, f.eks. Telia, Hiper, Yousee, Norlys og flere kommer til. Prisniveauet hos udbyderne ligger på ca. 250 kr/md for en 1000 Mbit/s forbindelse.

 

Hvis man via dette link: Tjek om du kan få fiber (tdcnet.dk) tilkendegiver interesse – uden forpligtelser – så kan man bidrage til at fremme, at vi får fiber, og man vil løbende blive informeret fra TDC Net. Via linket er der også mere information om fiberforbindelser.

De, som allerede har kabelforbindelse (co-axial kabel), vil måske spørge, om ikke det er godt nok. Måske lige nu. Fiberteknologien vil på længere sigt have højere kapacitet og mere stabilitet. Med en fiberforbindelse bliver der i praksis lagt et lille rør, og igennem det puster man så en sytrådtynd glasfiber fra fortov til huset, og hvis der er behov for det kan man puste en ny fiber igennem samme rør. Et co-ax kabel kan blive ”træt” pga. korrosion.

 

Vi ved ikke, om en fibertilslutning på et senere tidspunkt end ved en generel udrulning vil være gratis.

Vi fortsætter arbejdet med udbyderne og vil stile efter et informationsmøde for alle i nær fremtid.

Vi opfordrer jer til at tjekke, om naboen er medlem af grundejerforeningen, og hvis ikke så foreslå dem at melde sig ind, via kontaktformularen på hjemmesiden, så vil de også blive løbende informeret.

 

Generalforsamling 2022

Reservér den 28. april 2022 til næste generalforsamling. Vi har lavet en aftale med Dyrehavens nye skovrider, Kim Søderlund, som vil fortælle om det nyeste ift. Dyrehavens udvikling. Vi satser på at kunne gennemføre den som sidst på K-Nord på Trongårdsvej.

 

Godt nytår

Bestyrelsen

V Arne Kraglund


Write a comment

Comments: 0

Del os på

 

Ikke medlem endnu? 

Bliv medlem nu og få adgang til alt.

Kodeordsbeskyttede områder på hjemmesiden samt email-service er forbeholdt medlemmer.

 

Læs om mailservice her.

 

 

Husk at melde flytning til Hjortekær Grundejerforening, medlemskab betales for et år ad gangen og kan overgå til den nye ejer resten for af året, send e-mail til Foreningen, brug venligst kontaktformularen.

 

 Ved beskæring af træer og buske. Beskæring er grundejerens ansvar. Se Lyngby/Taarbæk Kommunes hjemmeside: Bo og Byg. Beskæring af beplantning langs veje og stier

  

Fejlmelding af gadebelysning

tlf. 72 10 21 60:

Klik her for DONG

 

 

Døgnvagt Vandforsyningen,tlf. 72 28 33 60.

Klik her for Lyngby Forsyning