Generalforsamling 2018

Kære medlemmer

Generalforsamlingen

Den fandt sted torsdag med omkring 170 tilmeldte, og der har aldrig tidligere været så mange. Referatet udsendes i løbet af en måneds tid til dem, som er på e-mail, så derfor vil jeg ikke gå ind i detaljer her. Dog er det nok interessant, hvad der kommer til at ske uden for det område, hvor Novozymes er ved at bygge nu.

Det grønne restareal

Der er lavet en aftale mellem NZ og kommunen om, at NZ skal investere et større millionbeløb i arealerne uden for det, de har købt. Det skal ske i løbet af senest 10 år fra lokalplanens vedtagelse (juni 2016). Investeringerne skal/kan gå til stisystemer, beplantning, folde, aktivitetsting eller lignende. NZ afholdt tidligt i 2017 et åbent borgermøde, hvor de indhentede en masse ideer fra deltagerne om dette areal. Som følge af det, friholdes arealerne for indgreb i yderligere ti år. Altså må vi forvente, arealet forbliver grønt i 20 år. Arealet skal nemlig være åbent for offentligheden, og det er så op til borgerne at tage det i brug, så politikerne ikke føler sig fristet til at plastre det til med yderligere byggeri.

Læringscenter

I stedet for et Novozymes læringscenter har man hævet ambitionsniveauet. Novo Nordisk Fonden skubber 123 millioner kr. i et center, der skal formidle naturvidenskab til unge fra 1. klasse til og med gymnasiet. Det kaldes LIFE læringscenter og dækker hele landet, da det omfatter 10 rullende laboratorier. Udover startinvesteringen vil projektet blive støttet med 1,6 milliarder over 10 år. Det lyder spændende.

Disse links har vi fået af Novozymes, og der kan man læse mere om projektet, og man kan tilmelde sig et nyhedsbrev.

•  Introduktionsfilm om LIFE

•  Hjemmeside: life.dk

•  Pressemeddelelse

  

Hilsen Bestyrelsen


Write a comment

Comments: 0

Beskyttede områder på hjemmesiden, nyhedsmails og email-service er forbeholdt medlemmer.

 

Husk at meddele foreningen ændret e-mailadresse og ejerskifte: Klik her

 

 

 Vedrørende beskæring af træer og buske. Beskæring er grundejerens ansvar. Se Lyngby/Taarbæk Kommunes hjemmeside: Bo og Byg. Beskæring af beplantning langs veje og stier

 

 

Fejlmelding af gadebelysning

tlf. 70255002, eller:

Klik her

 

 

Døgnvagt: Vandforsyningen:

Ring tlf. 72 28 33 60

Klik her for Lyngby Forsyning

 

Læs om vore nyhedsmails og  mailservice her.